Simen gromobran stadion Surdulica

Simen gromobrani na stadionu FK “Radnik“ u Surdulici

U kompaniji Simen nastavljamo sa uspešnim poslovanjem i obaveštavamo cenjene korisnike naših usluga i potencijalne kupce da smo nedavno postavili zaštitu na jedan veliki sportski objekat. U pitanju je stadion Fudbalskog kluba „Radnik“ iz Surdulice, koji smo opremili sa četiri gromobrana Skylance sa ranim startovanjem, tipa SL65 i vremenom prednjačenja 90 mikrosekundi. Objekat ima kapacitet 3312 sedišta, a postavljanje savremenih gromobrana urađeno je u sklopu rekonstrukcije, kojom su stadionu u Surdulici dodate nove tribine, uređena VIP loža i deo za novinare, postavljeni reflektori…

Gromobrani na stadionima obavezni

Koristimo ovu priliku i da podsetimo na važnost postavljanja gromobrana na stadionima na otvorenom. Fudbalski stadioni su mesta okupljanja velikog broja ljudi, bilo da se koriste za osnovnu namenu, ili, što je sve češće, i za koncerte i druge manifestacije.

Pretpostavimo da dođe do nevremena sa grmljavinom. Čak i u situaciji kada se događaj prekine pre nastanka opasnosti, potrebno je izvesno vreme da se stadion isprazni. Ne treba ni pominjati paniku koja bi mogla da nastane ukoliko posetioci dobiju informaciju da se moraju hitno evakuisati pošto objekat nema zaštitu. Izloženosti i ugroženosti dodatno doprinosi činjenica da se stadioni obično nalaze van grada, da ih okružuje veliki parking prostor, prilazne saobraćajnice i često visoko drveće, i da gromobrana nema u neposrednoj blizini. Kada nisu mesto značajnih događaja, stadioni se koriste za treninge amatera i profesionalaca svih uzrasta, u različito doba dana, po vremenskim uslovima kada je teže predvideti brzinu približavanja nevremena.

Zbog svega navedenog, postavljanju gromobrana na otvorenim stadionima treba pristupiti odmah i sa najvećom pažnjom.

Stadion Surdulica

Srećno debitantu u Jelen Super ligi

Predstavljamo Vam, na kraju, ukratko, i našeg kupca. Fudbalski klub „Radnik“ iz Surdulice takmiči se prvi put u sezoni 2015/2016. u Jelen Super ligi Srbije, sa još petnaest najboljih nacionalnih klubova. Ovo je najveći uspeh fudbalskog kolektiva koji postoji od 1926. godine i kruna naglog uspona u poslednje tri sezone, kada se od nižih rangova takmičenja izborio za prvu poziciju u Prvoj ligi Srbije i plasman u Super ligu. Igračima, navijačima i stručnom timu „Radnika“ želimo puno uspeha i uživanja u fudbalskoj igri i takmičenju sa najboljim srpskim timovima, koje po prvi put ima priliku da vidi publika u Surdulici.

 

Foto: Stadion u Surdulici, Wikipedia

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *