Simen Vibak

Osam Simen gromobrana na italijanskoj fabrici “Vibak”

Kompletna gromobranska zaštita nove italijanske fabrike “Vibak Balkani” (Vibac Balcani) u Jagodini poverena je kompaniji Simen. Postavljeno je osam gromobrana sa ranim startovanjem SL 45, francuske proizvodnje, sa vremenom prednjačenja 60 mikrosekundi, i osam brojača udara groma.
simen vibak 2 Deo “male Italije u Srbiji”, kako je kompleks fabrike nazvao na svečanom otvaranju italijanski ambasador Đuzepe Manco, moderno je postrojenje za proizvodnju tehnološki najsavremenijih traka za industrijsko pakovanje. Površina fabrike je 70 hiljada kvadratnih metara, deset hiljada više od prvobitno planirane i jedna je od najvećih novootvorenih u poslednjoj deceniji u Srbiji. Ukupna površina prostora na kojem je podignuta fabrika je 120 hiljada kvadratnih metara.

“Vibak” u Italiji, Kanadi i Srbiji

“Vibak Balkani” planira godišnji izvoz iz Srbije u iznosu od 150 miliona evra, najviše u zemlje Istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog Saveza i u regiju Pacifika. Ukupan godišnji promet kompanije “Vibak Grupa” (Vibac Group) je preko 300 miliona evra, sa više od 900 radnika u proizvodnji u postrojenjima u Italiji i Kanadi.simen vibak 1Ukupna investicija u Jagodini vredna je 75 miliona evra, od kojih je Vlada Srbije uložila osam miliona, a ostatak italijanski investitor i to iz kapitala, a ne iz kredita, što je dokaz da “Vibak” startuje “zdravo”, bez dugova. Posao je već dobilo sto radnika od planiranih 340, koliko će ih biti 2017. godine. Fabrika “Vibak Balkani” izgrađena je za manje od dve godine. Svečanosti otvaranja prisustvovali su, između ostalih, premijer Srbije Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, direktor “Vibak Balkani” Patricio Masini i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković. Naziv “mala Italija u Srbiji”, inače, ambasador Manco nije koristio slučajno. U industrijskoj zoni u Jagodini, koja se ubrzano razvija, pored fabrike “Vibak Balkani” su još tri italijanska postrojenja, a u narednim mesecima očekuje se i otvaranje novih. U Srbiji ukupno posluje oko 600 firmi iz Italije.
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *