postavljanje gromobrana frikom

Simen gromobrani postavljeni na Frikom objekte

Još jedan veliki i poznat partner obezbedio je svoj poslovni kompleks od udara groma našim gromobranima. Na objekte kompanije Frikom u Padinskoj Skeli montirali smo 5 gromobrana Skylance NB 60, i to na proizvodnu halu, kotlarnicu, upravnu zgradu, hladnjaču i prodavnicu.

Iako Frikom, lidera u proizvodnji i distribuciji sladoleda i smrznute hrane, ne treba posebno predstavljati, upoznajemo vas sa nekoliko zanimljivih detalja.

Da li znate, na primer, da ime Frikom potiče od skraćenice engleskog naziva za firmu koja se bavi zaleđenom hranom Frozen Food Company (frozen fud kompani)? I da je Frikom osnovan daleke 1976. godine od strane Zavoda za industrijsku tehnologiju Instituta PKB, u saradnji sa holandsko-engleskom međunarodnom korporacijom Unilever, Međunarodnom korporacijom za investicije u Jugoslaviji i Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) sa sedištem u Vašingtonu. Ugovor o zajedničkom ulaganju podrazumevao je učešće stranog kapitala u iznosu od 48%. Kompanija je prošla kroz brojne promene, od kojih je najvažnija privatizacija, okončana 2003. godine.

Prva asocijacija na Frikom svakako je sladoled, čija proizvodnja počinje 1978. godine. Proizvodni program se vremenom proširuje, pa je danas kompanija najveći proizvođač i distributer sladoleda, smrznutog povrća i voća, smrznutog testa i ribe. Brend Frikom prepoznatljiv je na domaćem tržištu, ali i u zemljama regiona. Pored kvaliteta proizvoda, bogatog asortimana, snage distributivne mreže i cenovne politike, kompanija je poznata po brojnim promotivnim aktivnostima – od popularnih akcija i nagradnih igara, do humanitarnih akcija, sponzorstava i pokroviteljstava. Frikom je nosilac niza nagrada i priznanja koje dodeljuju eksperti prehrambene struke, i korisnici proizvoda.

U oktobru 2021. godine Frikom je postao deo multinacionalne britanske kompanije Nomad Foods, evropskog lidera u proizvodnji i distribuciji smrznute hrane. Nomad Foods je vlasnik 100% imovine Frikoma.

U Simenu smo ponosni što je uprava Frikoma, kompanije poznate po najvišim standardima kvaliteta, sa preko 1300 zaposlenih na teritoriji Srbije i najširom bazom zadovoljnih potrošača, poverenje ukazala baš nama.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *